У п’ятницю 3 вересня в ольштинському соборі віряни катедральної парафії помолилися за всіх учнів та вчителів, які починають новий навчальний рік. Маємо за собою  дуже складний час пандемії, дистанційного навчання тощо й тому з великою надією починаємо цей новий рік навчання.

Моління почалися від відслуження Молебня до Пресвятої Богородиці, а потім була відправлена Божественна Літургія, яку очолив Владика Аркадій у співслужінні отців: протосинкела о. Івана Галушки, пароха Ольштина та канцлера єпархії о. Ігоря Губача. Для дітей, молоді, батьків та вчителів була також нагода скористатися з Таїнства Покаяння, у якій послужили о. Богдан Ситчик та о. Роман Стороняк.

Проповідь виголосив Владика Аркадій, який пригадав притчу про таланти з Євангелії від. св. Матея. Як відзначив Владика Аркадій, кожен з нам має різні таланти. Отже, і наука є великим талантом, який треба розвивати. Це завдання для кожного учня, але також і для вчителів, щоби задбати і допомогти ці таланти розвивати. Владика Аркадій наголосив також на цьому, що наші діти мають ще додаткове завдання: вивчати українську мову та брати  участь у греко-католицький катехизі. Це великий обов’язок та відповідальність, але ми повинні бути свідомі, що своє і рідне треба знати як найкраще. Владика заохотив при тому, щоби ніколи про це не забувати, а намагатися постійно говорити як найчастіше українською мовою. Це ж наша національна прикмета.

Після літургії Владика Аркадій зачитав молитву, в якій зокрема просив за успіхи для всіх учнів, та щоби новий навчальний рік почали вони з Божим благословенням і все, що будуть вивчати, вийшло на їхню користь. Також просив вчителів, щоби були авторитетами у своїх предметах.

На завершення учасники богослужіння станули разом до спільної світлини.

(ред)

foto: A. Farańczuk

Categories: Katedra