Субота 25 вересня для нашої парафії св. Івана Богослова в Ілаві стала справжнім святом. Отже, вперше з пастирським візитом приїхав до нас Ольштинсько-Ґданський Єпарх Аркадій Трохановський. З Владикою прибули: протосинкел о. Іван Галушка, синкел о. митрат Іван Лайкіш, о. митрат Андрій Сорока, о. Петро Гудко, о. Роман Стороняк, о. Дмитро Лешко, та о. диякон Богдан П’єтночко. Римо-католицьку парафію представляли монахи-місіонери Непорочної Діви Марії о тці Овляти.

Вірні та їхній парох словами Митрополита Андрея Шептицького привітали свого пастиря й попросили відслужити Божественну Літургію та усім уділити благословення. Служба Божа, на якій зібралося багато наших парафіян,  наповнила молитовним духом серця всіх присутніх. Словом Божим Владика згадав про тридцятилітню річницю існування ілавської парафії, нагадавши про героїчне служіння покійного о. Євгена Куз’мяка. Характеризуючи постать святого Іоанна Апостола Владика заохочував парафіян продовжувати ревне служіння своїй Церкві і народу. На завершення, були також слова потіхи для вірних: Лк. 12.32 Не бійтеся маленьке стадо! бо це приємно вашому Батькові дати вам царство”. Владика подякував пароху о. Ярославу та його дружині за самовіддане служіння парафії та голошення культу праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Служба Божа завершилася врученням почесних грамот та медалі для найбільш заслужених парафіян. Медаль також була вручена другові парафії пану Дарію за поширювання доброго імені нашої Церкви та народу серед польського суспільства.

Владика посвятив пропам’ятну дошку з нагоди тридцятих роковин відновлення незалежності України, на якій були записані слова праведного Митрополита Андрея Шептицького „Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою молитвою любіть Україну”

Після спільної фотографії присутні, разом зі своїм душпастирем та Владикою подалися до парафіяльного залу на урочистий обід.

о. Ярослав Гостинський