У неділю 26 вересня в Моронзі українська громада черговий раз відзначила свято української пісні. Заходи розпочалися Божественною Літургію, яку очолив Владика Аркадій Трохановський, єпарх Ольштинсько–Ґданський. Владика у проповіді нав’язав до слів Папи Франциска встати з канапи. Пригадав численно зібраним вірянам заповідь Божу Пам’ятай день святий святкувати та важливість молитви у щоденному житті – Бо молитва провадить до добра – наголосив Владика.

На завершення літургії було довершено освячення первоплодів землі, хліба та меду. Після Божественної Літургії Ольштинсько–Ґданський Єпарх мирував вірян, які підходили та споживали освячені хліб та мед.

Друга частина моронзького свята перенеслася з церкви до Міського Будинку Культури. На сцені з трепетом серця концертування розпочали діти з пункту навчання української мови в Моронзі – «Їжачки». Після них на сцені почергово появилися: вокально-інструментальна група «Горпина» з Ольштина, танцювальний колектив «Думка»і вокальний квартет «Журавка» з Гурова Ілавецького.

(ред)

Categories: Parafie