Народився 8 квітня 1888 р. (пом. 25 жовтня 1958 р.) в селі Вороблячин Рава-Руського повіту в родині Юрія та Емілії (з дому: Меренин). Навчався у гімназіях у Перемишлі й Бучачі, а потім в семінаріях у Львові та Перемишлі. Священничі свячення прийняв з рук Владики Констянтина Чеховича в катедральному соборі св. Івана Хрестителя в Перемишлі 7 вересня 1913 р.

Почергово душпастирював у: Грушеві, Завадові, Вороблячині, Улицько-Середкевичах, Жужелі (сьогодні: Жужеляни) й Цеблові. Виконував функцію інспектора для нагляду за викладанням релігії в школах Белзького деканату. Наділений крилошанськими відзнаками. Був ревним священником і активним громадським діячем. При парафії у селах Жужіль і Цеблів заснував товариство «Апостольство молитви», «Третій чин св. Василія Великого. У селі Жужіль спорудив будинок плебанії, організував при парафії бібліотеку, брав участь у роботі товариств «Просвіта» і «Відродження», кооперативу «Зернозбуд», був ініціатором і членом Товариства опіки над воєнними могилами. У Жужелі та Цеблові опікувався захоронками, які вели Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії та Згромадження Сестер св. Йосифа.

У 1946 р., після Великодніх свят, вигнаний із села, разом із парафіянами очікував на переселення до УРСР на площі огородженій дротами при залізничній станції у Белзі. Утік, короткий час переховувався у куполі тоді вже зайнятої римо-католиками церкви в Белзі, пізніше повернувся у майже поністю виселену парафію. Мешкаючи у Жужелі охопив душпастирською опікою ще кілька сусідніх парафій, де не було священників. У травні 1947 р., під загрозою арешту, виїхав до Любліна, де до листопада жив у хаті сестри о. С. Гарасовського. Протягом 5 місяців, разом з о. С. Гарасовським відправляв Служби Божі у східному обряді в приватній каплиці Отців Єзуїтів.

4. XI. 1947 р. – 1955 р. – сотрудник на парафії латинського обряду в селі Неліш біля Замостя, 1956 р. – у місті Красник.

Заарештовний 2 серпня 1948 р. у Любліні, протягом 6 тижнів утримувався під вартою в слідчій тюрмі в Варшаві. Від 1956 р., після тяжкої операції, близько 4 місяців з перервами о. В. Жук перебував у лікарні, згодом жив у доньки Ірини в Любліні. Допомагав у душпастирстві в римо-католицькій гарнізонній церкві, а від 1957 р. став капеланом у домі для старих і немічних, який утримували римо-католицькі Сестри Служебниці Пресвятого Серця Ісуса Христа. Постійно підтримував зв’язки з греко-католицьким духовенством у Польщі і за кордоном.

Помер у Любліні, де й похований на кладовищі на вул. Липовій (перед каплицею).

на основі:

«Духовенство Перемиської єпархії та

Апостольської адміністрації Лемківщини», Богдан Прах, Львів 2015.

[на світлинах: село Жужеляни (давншіше: Жужіль); містечко Белз]