Орест Калужняцький народився 5 листопада 1871 р. (пом. 29 січня 1952 р.) у селі Іздебки Березівського повіту в родині о. Володислава і Йосифи (з дому: Літинської). Навчався у краківській гімназії, а згодом в семінаріях у Львові та Перемишлі. Священничі свячення отримав 9 квітня 1899 р. з рук Владики Констянтина Чеховича в перемиському соборі св. Івана Хрестителя.

Душпастирську працю почав у Лімній (Жукотинський деканат); потім працював в Яблониці Руській (Бірчанський деканат), Іздебках (Бірчанський деканат), Павлокомі (Бірчанський деканат), Іздебках.

Містодекан Динівського деканату Консультор консисторії Апостольської Адміністрації Лемківщини. 1926 р. наділений крилошанськими відзнаками. На парафії жив з братом Йосифом. Був ревним священником і активним громадським діячем, втішався повагою своїх парафіян.

Навесні 1945 р. був пограбований боївкою польського підпілля та живим замурований у пивниці, звідки його визволили парафіяни. Після нападу разом з братом Йосифом і домогосподаркою переселений із с. Іздебки до УРСР. 13 квітня 1945 р. прибув у с. Тростянець Бережанського району Тернопільської області.

Помер у Тростянці, де й похований.

на основі:

«Духовенство Перемиської єпархії та

Апостольської адміністрації Лемківщини», Богдан Прах, Львів 2015.