Від 2008 р. вже щорічно в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Дня пам’яті жертв Голодомору проводять в Україні, а також за кордоном організуючи траурні процесії, драматизовані дійства, відправляючи Панахиди за всіх померлих у трагічних для нашого народу літах.

Важливим етичним принципом, якого дотримуються учасники церемоній, є відсутність прапорів та всякої символіки політичних чи громадських організацій. Вшанування пам’яті означає об’єднання навколо історичних, трагічних для українського суспільства дат. Історична пам’ять про Голодомор і усвідомлення незламності української нації стимулом, який єднає Схід і Захід, Північ і Південь України, а також світову діаспору.

У неділю 28 листопада пам’ять жертв Голодомору вшанували віряни парафії Св. Юрія в Битові. Після Божественної Літургії парох, о. декан Степан Прихожденко відправив Панахиду в наміренні усіх, що померли голодною смертю. Закінчивши богослужіння отець та вірні поклали запалені лампадки під хрестом, що встановлений біля парафіяльного храму.

(ред.)

Categories: Parafie