Неділя після Різдва Христового, 9 січня, стала для парафії Св. Юрія в Битові святом виняткового характеру. Ми відзначили третій день Різдвяних Свят, Святого первомученика Стефана, а також мали честь вітати у своїх порогах Високопреосвященнішого Владику Аркадія Трохановського.

Перед Божественною Літургією нашого єпископа привітали діти поезією та квітами, а молодь парафії змістовними словами привітань і святковим короваєм. Парох, отець декан Степан Прихожденко, висловив радість від візиту Владики на Різдвяних святкуваннях. Зокрема о. декан відзначив, що Церква єднає вірян і дає їм можливість плекати власну традицію та обряд, вірність яким вони засвідчують своїми молитвами, ревністю і присутністю у храмі.

До наших святкувань приєдналися o. Христофор Шари, кс. Кшиштоф Ґонсецький і кс. Ярослав Круль з римо-католицьких парафій.

Владика Аркадій у словах проповіді згадав, що у сьогоднішньому важкому часі пандемії всі ми потребуємо глибокої віри та присутності у нашому житті Бога. Владика у проповіді заохочував нас усіх до присутності на Літургії у Божому Храмі, а особливо про те звернувся до вірян молодшого покоління.

На закінчення літургії діти нашої парафії висупили з музичною програмою, підготованою з нагоди празника. Розвеселили та продовжили святковий настрій всіх присутніх гарними українськими колядками та щедрівками.

На завершення урочистостей відбулося ще посвячення нового хреста на майдані перед церквою.     

Візит Преосвященнішого Владики був дла нас підтримкою і покріпленням, та залишиться у пам’яті як особлива подія!

о. Степан Прихожденко

Categories: Parafie