12 січня (середа) в Ґданську Владика Аркадій провів соборчик з духовенством Ґданського деканату Ольштинсько-Ґданської Єпархії.  Зустріч почалася молитвою та словами придітань для всіх священників від Ольштинсько-Ґданського Єпарха. Після привітання присутнім була представлена програма соборчика.

У дальшій частині зустрічі отці обширно обговорили ряд питань важливих на даний час для цілої Ольштинсько-Ґданської Єпархії. Було також обрано делегатів від деканату на собор Перемисько-Варшавської Митрополії, який запланований на 15-18 червня 2022 р. в Прошовицях.

Важливою темою, про яку була мова під час конференції, було питання відзначення річниці депортації.  Присутні встановили план підготувань до центральних, єпархіяльних відзначень 75-тих роковин акції „Вісла” у Ґданську, які мають відбутися в суботу 7 травня 2022 р. Цей захід реалізуватиметься у співпраці з Об’єднанням українців у Польщі та Об`єднанням лемків.

Був ще усталений план поділу обов’язків серед священників. Ще обговорено ряд актуальних справ, що виникають у щоденній праці в наших парафіях. Соборчик духовенства Ґданського деканату закінчився молитвю та спільним обідом.

Ґданський  декан,

                                                                                               о. Степан Прихожденко