Неділя по Просвіченні (за юліянським календарем) 23 січня, присвячена Пратулинським Мученикам. Тієї ж неділі в нашій парафії в Круклянках ми вшанували пам’ять ісповідника віри, кандидата на престоли, отця Єремію Ломницького. Його особа гідна, щоби про неї згадувати і наслідувати його  чесноти.

Ціле своє отець життя ревно трудився для Бога, Церкви і народу. Був дуже відважним місіонером, який не боювався за своє життя і виповнював з великою відданістю завдання, які йому доручав Господь Бог. Між іншими, були це вкрай небезпечні поїздки в Росію (з доручення Митрополита Андрея Шептицького) до греко-католицьких спільнот, які потребували підтримки та душпастирської опіки.

Високі педагогічні і організайійні компетенції о. Ломницького були відомі церковній владі. Він став першим ректором станіславівської єпархії та співзасновником згромадження Сестер Служебниць НДМ.

Своє земне життя о. Єремія закінчив на засланні в Сибірську 3 липня 1916 року. Тепер у небі вимолює для нас потрібні ласки в Бога. Надіємося на його б скору беатифікацію.

(ред.)

Молитва за прославу Слуги Божого о. Єремії Ломницького

О мій Боже!

З глибини моєї душі віддаю поклін Твоїй безмежній Величі. Дякую Тобі за ласки і дари, що ними Ти наділив Твого вірного Слугу отця Єремію Ломницького, Співзасновника Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, який віддав своє життя як свідчення віри задля єдності Святої Церкви.

Прошу Тебе, прослав його славою святих Твоїх та уділи мені в Своєму Батьківському милосерді ласку, про яку Тебе покірно молю через його заступництво. Амінь.

Отче наш, Богородице Діво…

Categories: Parafie