Молебнем до Пресвятої Богородиці в церкві Вздвиження Чесного Хреста в Гурові Ілавецькому в суботу 5 березня завершилася Єпархіяльна Біблійна Олімпіада Євагеліє від Йоана. Молебень очолив Ольштинсько Ґданський Владика Аркадій Трохановський, а разом з ним перед іконою Милосердя Двері молилися о. митрат Іван Лайкіш та о. Роман Стороняк.

У храмі присутні були учасники Олімпіади разом зі своїми катехитами та опікунами, які до Гурова Ілавецького приїхали з сімох місцевостей Вармінсько-Мазурського воєвідства.

В Олімпіаді, письмова частина якої проходила в приміщеннях Комплексу шкіл з українською мовою навчання в Гурові Ілавецькому, взяли участь учні старших класів початкових шкіл та ліцеїсти. Для них комісія, очолена о. митратом І. Лайкішем (головою Катехитичного  Відділу Єпархії) підготувала ряд запитань, які торкалися Євагелія від Йоана, що й було основною темою даних інтелектуальних змагань. Після відведеного часу, члени комісії провірили учнівські роботи й назвали переможців.

З-поміж учнів початкових шкіл перші місця зайняли: Анна Столиця (Ельблонг); Тетяна Нікорак (Гурово Ілавецьке); Петро Свидницький (Ельблонг).

В ліцейській групі перші місця зайняли: Юлія Гурбич; Юлія Дудка; Юлія Жеребна (усі з ліцею в Гурові Ілавецькому).

Дипломи та нагороди учасники Олімпіади отримали в церкві після Молебня. У слові до молоді Владика Трохановський висловив радість з факту їхньої у часті у  заході та потребі пошуків. Порівняв іх немов до самого Ісуса Христа, який також прибув до храму й запитував законовчителів.

Олімпіада відбулася за благословенням Ольштинсько-Ґданського Владики Аркадія Трохановського. Спонсором була благодійна організація RENOVABIS з Німеччини.

(бт)