За участю 31 учня відбувся фінал Біблійної олімпіади в Єпархії Ольштинсько-Ґгданської.

В суботу 5 березня Катехитичний Відділ Єпархії провів фінал Біблійної Олімпіади для учнів кл. VI-VІІІ початкової школи та учнів середніх шкіл. Темою було пізнання Євангелії від Йоана. Середня школа мала додатково ознайомитися з двома першими розділами книги Одкровення. Захід відбувся в Комплексі Шкіл з укр. мовою навчання в Гурові Ілавецькому.

У минулому році пандемія завадила провести конкурс. Цей рік в едукації також не надто сприятливий. Однак група катехитів в нашій єпархії була дуже мотивована і залучила учнів до цього заходу.  

До Гурова Іл. своїх учнів привезли катехити: п. Надія Ортинська з Кандит і Топрин,      с. Йосифа Родич з Бань Мазурських, с. Франціска Саламашек з Гіжицка, п. Олександра Беднаж з Елбльонга та Пасленка, о. Роман Стороняк з Моронга, Орнети та Годкова, с. Даміана Вільховська з місцевої школи.

Після заповнення тестів, учасники мали змогу ознайомитися з Комплексом шкіл з укр. мовою навчання. По обіді, фіналісти з катехитами зібралися в гурово-ілавецькій церкві, на проголошення результатів. Тут до нас долучився Владика Кир Аркадій. Він очолив Молебень до Богородиці “Милосердя Двері”, який відслужено в намірені призупинення війни в Україні. Відтак Владика звернувся зі словом до учнів, а тоді Голова Катехитичного Відділу о. митрат Іван Лайкіш оголосив результати змагань. Найкращими показалися:

Школа початкова:

І місце: Столиця Анна, кл. VІІ, Ельблонг, катехитка Олександра Беднаж;      

ІІ місце: Нікорак Тетіана, кл. VІIІ, Гурово Іл., катехитка с. Дам’яна Вільховська;        

ІІІ місце: Сьвідніцкі Петро, кл. VIІ, Ельблонг, катехитка Олександра Беднаж;                                                                                                                                              

До першої десятки увійшли: місце ІV – Покорска Анна з Комплексу Шкіл в Гурові; місце V – Галан Кінга з Гурова Іл.; VI – Сьвідніцка Анна з Ельблонга; VIІ – Днмчак Вероніка з Пасленка; VIІІ – Стороняк Петро з Моронга; IX – Гнатюк Петро з Гурова Іл.; X – Зубік Амеліа з Гіжицка.

Середня школа:

Середню школу представляли лише учні Комплексу Шкіл з укр. мовою навчання в Гурові Іл., яких підготовила с. Дам’яна Вільховська. 

І місце: Гурбич Юлія, кл. ІІ               

ІІ місце: Дудка Юлія, кл. IІ 

ІІІ місце: Жеребна Юлія, кл. IІ

IV місце: Романьчук Петро, кл. І

Владика вручив переможцям нагороди та грамоти всім учасникам конкурсу. Успіхи учнів це також досягнення катехитів. І всі вони міцно попрацювали.                   

Дякую о. митрату Йосифу Улицькому за поміч в підготовці конкурсних тестів. Дякую парафіянкам, які засіли в конкурсній комісії. Висловлюю подяку дирекції школи, де відбувся цей захід.

Хай засів Божого Слова з Євангелії від Йоана в серцях учасників Олімпіади, принесе добрі плоди в їх житті та в житті Церкви.         

 о. Іван Лайкіш- Голова Катехитичного Відділу