Хресна дорога — це дорога, яку Ісус Христос пройшов на Голгофу. У Католицькій Церкві вона матеріяльно символізується в вигляді 14 стацій траурної ходи. У переносному значенні: «Хресна дорога» — це дорога страждань, життя, що повне стійко перенесених лих. Часто можна почути вислів: «Кожний свій хрест несе» — а це ж натякання на той важкий хрест, що його ніс Ісус Христос на Голгофу.

12 березня 2022 року (у суботу), відбулася хода Хресної Дороги вулицями Бань Мазурських. Її організували і провели наші душпастирі: парох о. Павло Старух ЧСВВ парафії Святого Миколая і латинський священник кс. Ярослав Буховецький  з парафії Св. Антонія Падевського РКЦ.

Головною темою ходи були гарячі прохання про закінчення нищівної війни, яка продовжується в Україні. Символічного хреста на своїх плечах від костелу до церкви несли вірні окремих парафій. На завершення о. Павло Старух подякував присутнім за молитву і всі разом заспівали гімн «Боже Великий Єдиний». Після молитов кс. Ярослав Буховецький уділив вірянам благословення.

Ісус дозволив покласти себе до гробу, але тільки тому, щоби перемогти. Гроби українських воїнів, як і невинних дітей та інших жертв, мирних жителів, нехай будуть зерном, засіяним для того, щоби перемогти зло. Ісус переміг! Вони теж перемогли! В Тобі, Ісусе, наша перемога!

Categories: Parafie