На 18 році священства та 45-му свого життя, 16 березня 2005 р. в Перемишлі упокоївся в Бозі о. Євген Кузьм’як, протопресвітер і канонік Перемиської Капітули УГКЦ, парох Ілави, Оструди та Торуня.

Євген Кузьм’як народився 28 грудня 1960 р. в Шпротаві в родині Ольги та Григорія. Майбутній священник УГКЦ середню освіту здобув у школах Ґлоґова і Всхова. Після отримання атестату зрілості, став працювати у меблевій фабриці в Шпротаві.

Відповідаючи на голос покликання, у 1982 р. поступив до Вищої Духовної Семінарії в Любліні. Священничі свячення отримав з рук Владики Мирослава Марусина 21 червня 1987 р.

Душпастирську працю почав спочатку в Горлицях, а потім в Устриках Долішніх та Перемишлі. З 1990 р. о. Є. Кузьм’як став першим парохом греко-католицької парафії св. Івана Апостола в Ілаві. У 1993 р. влада міста віддала для вжитку парафії давній будинок міської газовні. Отець Євген став на чолі будівельного комітету, метою якого було технічний будинок перемінити на церкву. Літургії, вже у відремонтованій будівлі, почали відправлятися від 8 грудня 1996 р.

Отець Євген Кузьм’як також душпастирював у Торуні; став ініціятором заснування парафії в Оструді.

Плідну душпастирську працю отця Євгена та його далекосяжні плани перервала передчасна смерть. Отця похоронено в гробниці Перемиської Капітули УГКЦ, що на кладовищі при вул. Словацького в Перемишлі.