На вечірньому чуванні, в понеділок 7 березня, в перший день Великого Посту, а одночасно й дні посиленої молитви в Греко-Католицькій Церкві в наміренні миру в Україні, у Санктуарії св. Володимира Великого, Хрестителя Руси-Українм в Ґданську відбулося вечірнє чування спільноти Tезе.

В екуменічній молитві в греко-католицькій конкатедрі св. Варфоломея і Покрови Пресвятої Богородиці зібралися поляки й українці Триміста різних Церков і християнських конфесіїй, щоби разом помолитися.

Молитва Tезе, це спів псалмів, канонів складені так, щоби кожен учасник молінь міг помолитися своєю мовю, тими самими словами і співаючи одну й ту ж саму мелодію одночасно. Це також біблійні читання та особиста молитва. Краса цієї моилитви береться від економії слів і жестів, які запозичені з традицій Церков Сходу і Заходу.

Саме у час нищівної війни особливого значення набирають прості жести і слова, що пливуть від серця і завірення Богові від всякої пишності, бо «Пошлеш духа твого і створені будуть, і Ти обновиш лице землі». (Пс. 103).

cerkiew.gdansk.domiwka.info

Categories: Parafie