Війна в Україні з причини агресії Російської Федерації викликала величезну гуманітарну кризу. До Польщі прибуває щораз-то більше наших сестер та братів з України. Ми виходимо до них з допомогою. Зокрема щиро тут заангажувалися наші греко-католицькі парафії. Організуємо допомогу різними способами, а також одночасно міркуємо, як організувати щоденне життя, щоби несподівані біженці почувалися свобідно на території Польщі. 

З цікавою пропозицією до осіб, що змушені були покинути свої доми, вийшла греко-католицька парафія в Ольштині. Крім праці парафіяльного залу, до якого приходять кожного дня близько 300 осіб за допомогою, була зорганізована екскурсія по місту для матерів з дітьми. У суботу 26 березня з групою 40 осіб, до цікавих місць Ольштина пішла сестра Оксана Ващур із Згромадження Сестер Служебниць. Діти мали нагоду відвідати „Варміоландію” – дитячий осередок з іграми для наймолодших. Натомість з історією ольштинського університету ознайомив групу пан Іван Курій. Був також і відведений час на спільний для всіх обід.

Під час екскурсії була нагода  зустрітися з Владикою Аркадієм, який радо приєднався до групи. Усі були  вдячні за так гарно зорганізований день. Найкращою подякою для організаторів стали слова дітей, які відзначали, що це був найприємніший день від моменту їхнього приїзду до Польщі.

Дякуємо нашим добродіям, що так щедро посприяли в організації дня. Надіємося, що подібні екскурсії будуть організовані й в майбутньому.

(redakcja: cerkiew.eu)

Categories: Katedra