Велика П’ятниця – день смерті Ісуса Христа на хресті.  Це день найглибшої жалоби. Для християн, це день молитви, призадумання над жертвою Ісуса Христа.

Сьогодні для нас події в Україні повинні розглядатися саме у контексті Христового хреста.

«Перед обличчям болю війни, незрозумілих злочинів, які відбуваються на наших очах, через засоби масової інформації – це треба бачити в таємниці Христового хреста, в таємниці Його зречення. Що відбувається з людиною, коли вона зрікається Бога? Що відбувається з людиною, коли вона зрікається Христа як Бога? Це людина його розпинає, веде на Голгофу. Цей час страстей Христових – це дорога на Голгофу замученого українського народу».

Порятунок і надію ми повинні шукати лише у Бозі: «Так, як Христос, який до кінця несе хрест, до кінця приймає цю муку і віддає себе Отцеві, так і ми повинні віднаходити себе в обличчі його терпіння, в обличчі жахливих злочинів, бездушної поведінки і блюзнірства. Нашою відповіддю повинно бути повне звернення до Небесного Отця, покладання на нього надії, порятунку і лише тоді ми зможемо повірити, що Хресна Дорога, Голгофська Дорога, стане для нас шляхом сповнення».

Нехай дорога нашої віри завжди буде дорогою з Богом і до Бога!

(мр)

фото Ігоря Гнилиці

Categories: Parafie