Любов проста є – Бог є любов’ю,

Любов тиха є – Бог є любов’ю,

Любов  вірна є – Бог є любов’ю,

Любов  терпелива є – Бог є любов’ю.

Вона підтримує нас – Бог є любов’ю,

Вона додає сили нам – Бог є любов’ю,

Вона з’єднує світ – Бог є любов’ю,

Вона переможе смерть – Бог є любов’ю.

Цими словами учні Лесиної школи у Бартошицях  грімко величали Божу любов до кожного з нас, незалежно від того, що ми робимо та усвідомлювали те, якою безможною любов’ю Господь Бог обдаровує нас кожного дня.

Напередодні Свят Воскресіння Христового в Початковій школі нр 8 ім. Лесі Українки з українською  мовою навчання в Бартошицях відбулися дводенні майстер-класи, які мали інтеграційно-релігійний характер.  

Вперше у такій формі навчань взяли участь діти з України, заодно ці, що вже від кількох років навчаються у нашій школі, як і нові, яких  лиха,  воєнна хвиля закинула до Бартошиць. Також і для бартошицьких учнів і вчителів довгоочікувана зустріч була своєрідною формою підготовки до Великодніх Свят.

Словесні, наочні та практичні методи праці з дітьми у різних вікових категоріях, які з великою професійністю використовувала с. Франциска Саламашек СНДМ, впливали на те, що учні з великим зацікавленням засвоювали знання та активно брали участь  у майстер-класах. Слід зауважити, що 95%  дітей школи, за згодою батьків, взяли участь у цій формі занять.

Зворушливим та великим пережиттям була Хресна Дорога, під час якої усі щиро молилися також і за мир та припинення війни  в Україні. Дякуємо Богові за все, що він нам дає, навіть тоді, коли обставини видаються безнадійними, а наше серце оповиває сум. Дякуємо і пам’ятаємо, що Бог є Любов, а любов не може бути джерелом зла (…). В хвилини зневіри не думаймо, що Бог покинув нас… Він страждає разом з нами! Дякуємо Богові за все, а особливо за те, що Він ніколи не покине нас! цими словами завершилася Хресна Дорога.

Ми, бартошицька шкільна громада, щиро дякуємо  с. Францисці Саламашек СНДМ за віддану працю на благо наймолодшого покоління українців в Бартошицях, за турботу і тепло, яке Сестра дарує усім дітям і молоді.   

Владиці Аркадію Трохановському гаряче дякуємо за  молитовну пам’ять та  підтримку в організації нашої одухотвореної зустрічі, яка дуже усім потрібна у  цих нелегких часах, після локдауну та в тіні війни в Україні.

                                                                                               Любомира Тхір