У цьому році в свято Воскресіння Ісуса Христа вперше була відслужена Божественна Літургія українською мовою в греко-католицькому обряді в Ґрудзьондзу. У цьому місті також знайшли для себе безпечне місце наші співбрати з України, яких війна примусила покинути  рідну землю. Віряни привітали Владику Аркадія та подякували за це, що прибув до парафії, щоби спільно помолитися з ними.

У Неділю Розслабленого Владика Аркадій Трохановський очолив Божественну Літургію в Ґрудзьондзу у співслужінні о. д-ра Дмитра Лешко  та о. диякона Богдана П’єтночки. Владика у слові до громади подякував за успішну саморганізацію, за присутність на богослужінні, за спільну молитву. Заохотив також, щоб активно включатися у діяльність спільноти і, по змозі, реґулярно брати участь у щонедільних літургіях. Молоду громаду очолює о. д-р Дмитро Лешко, який доїжджає з Торуня.

Після літургії відбулася спільна зустріч. Була отже нагода, щоби краще  познайомитися, з’їсти смачний український борщ, а також розповісти про себе та свої турботи і радощі.

Божественна Літургія в Ґрудзьондзу правиться щонеділі. Початок о год. 13°° в храмі  св. Франциска Ксав’єра, вул. Костельна 9/11 на Головному Ринку Старого Міста Ринку (kościół pw. św. Franciszka Ksawerego na Rynku Głównym Starego Miasta, ul. Kościelna 9/11).

Редакція: www.cerkiew.eu

Фото: Ігор Кравчик