Греко-католицька парафія Святої Тройці у Білостоці в день П’ятидесятниці відзначає свій парафіяльний відпуст.

Святкову Божественну Літургію у нашому храмі очолив Преосвященний Владика  Аркадій Трохановський Єпарх Ольштиесько-Ґданський. На празник прибули також єпархіяльні священники та гості. Разом з Владикою перед престолом стали: о. Григорій Столиця, Венґожевський декан і парох у Хшанові; о. Ярослав Гостинський, Елблонзький декан і парох в Ілаві та Оструді, ієромонах Ігор Гарасим ЧСВВ, парох у Кентшині, ієромонах Мирослав Підлипчак ЧСВВ, ієромонах Павло Старух ЧСВВ, парох у Банях Мазурських та Круклянках, о. диякон Богдан П’єтночка, о. Євгеній Усошин з Мінська (Білорусь), канцлер Курії Апостольського Візитатора для греко-католиків Білорусі, о. Богдан Костецький – душпастир для греко-католиків у Плоцьку, Млаві та Червінську, о. Богдан Дамидас з Чорнобаївки (Україна).

У літургії взяли участь також сестри-місіонерки Святої Родини, о. Генрик Слюсарчик, настоятель отців місіонерів Вербістів у Клеосіні, о. Юзеф Козловський, парох римо-католицької парафії св. Духа, в якій гостинно маємо змогу служити наші літургії вже на протязі багатьох років.

Крім білостоцьких парафіян Владику Аркадія привітали білоруські греко-католики, до яких раз у місяці приїжджає отець Євген з Мінська, щоби відслужити для них Божественну Літургію білоруською мовою.

Після літургії присутні у храмі мали нагоду послухати доповіді доктора історичних наук Радослава Добровольського про історію ікони Супрасльської Матері Божої, яку на самому початку богослужіння освятив Владика Аркадій.

Парафія