У Центрі Місійної Анімації в Констанціні-Єзьорній (Мазовецьке воєвідство) в днях 6-9 червня відбулися реколекції для духовенства Перемисько-Варшавської Митрополії.

Останні спільні реколекції нашого духовенства відбулися в 2018 р., перед пандемією. Після довгої перерви і суттєвих змін в організації нашої Церкви в Польщі, була нарешті нагода, щоби зустрітися та вислухати навчань, досвідчити спільноти та зосередитися на молитві.

У цьому році вперше організатором реколекцій була наша наймолодша, Ольштинсько-Ґданська Єпархія. На запрошення Владики Аркадія Трохановського прибув з Риму єромонах о. Роберт Лисейко ЧСВВ, духівник з Папської Колегії св. Йосафата, в якій навчаються українські студенти. Отець реколектант виголосив 10 конференції-наук, в яких пригадав про потребу служіння та свідення віри. Зокрема наголосив на тому, що тепер, коли до нас прибуває так багато біженців, потрібно багато терпеливості, молитви, але й звичайного людського зрозуміння для людей, які інколи зовсім не мали до діла з Церквою. Треба докласти багато зусиль та духовноії праці, щоби ці люди не стали атеїстами.

У реколекціях взяло участь більше 70-ти священників та наші Владики: Митрополит Перемисько-Варшавській Архиєпископ Євген Попович, Владика Вроцлавсько-Кошалінський Володимир Ющак ЧСВВ та Ольштинсько-Ґданський Владика Аркадій Трохановський.

Редакція: cerkiew.eu