У понеділок 13 червня 2022 року в ґіжицькій парафії Пресвятої Тройці відбулося святкування храмового празника. Святкову Божественну Літургію очолив і виголосив проповідь ієром. о. Миколай Козіцький ЧСВВ, протоігумен Провінції Покрову Пресвятої Богородиці в Польщі. З о. протоігуменом співслужили: ієром. о. Василій Кепещук ЧСВВ, ігумен Венґожевського монастиря, о. Григорій Столиця, Венґожевський декан, ієром. о. Павло Старух ЧСВВ, парох Круклянок і Бань Мазурських та о. Петро Проців, сотрудник парафії Успення Пресвятої Богородиці у Страдчі (Львівщина).

Під час Божественної Літургії Святою Тайною Сповіді служив ієром. о. Ігор Гарасим ЧСВВ, парох Кеншина і Асун. На Літургії були також присутні Сестри Служебниці з Круклянок і Бартошиць, парафіяни Ґіжицька й довколишніх парафій.

Після Літургії з художньою програмою виступили діти, яких підготувала с. Франциска Саламашек СНДМ, катехитка ґіжицької парафії. Місцеві парафіяни подякували о. протоігумену та всім отцям і прибулим гостям за участь у цьогорічному празнику парафії в Гіжицьку і спільну молитву.

Парафія

Categories: Parafie