Четвер 16 червня в Моронзі був для нашої спільноти днем першого Єпархіального Свята Родин, у якому взяли участь вірні з деканатів: Ельблонзького, Ґданського та Ольштинського. Празник почався  Божественною Літургією, яку очолили о. митрат Петро Ґаборчак разом з парохом о. Романом Стороняком та о. Ярославом Стороняком, який також виголосив проповідь на тему подружньої духовості та викликів сімейного життя. Таїнством Сповіді служили о. Петро Гудко та о. Артур Маслей.

Після літургії організатори роздали нагороди переможцям єпархіального художнього конкурсу „Чуда Ісуса”.

Усі зібрані на прицерковному майдані скористали з гостини моронзької спільноти. Важливою точкою свята була конференція на психологічні теми для батьків: „Методи виховання дітей”, ведена о. д-р Ярославом Стороняком. Завершенням свята стала спільна бесіда біля вогнища та спів народних пісень. У святі взяло участь близько 350 осіб, з чого більшість це громадяни України, що опинилися на території Ольштинсько-Ґданської Єпархії.

Заходи можна було зреалізувати завдяки підтримці організації Renovаbis, Вармінсько–Мазурського Воєводства, Ольщтинсько-Ґданської Єпархії, Ґміни Моронґ та греко-католицькі парафії св. Юрія Переможця в Моронзі.

Парафія