Перша Сповідь та Урочисте Святе Причастя, це одні з найважливіших подій у дитинстві. Адже дитина вперше наладнує свої відносини з Богом на новий, більш відповідальний рівень. Вся родина, в якій росте маленький християнин чи християнка, старанно готуються до цієї хвилюючої події та чекають її з великим нетерпінням.

Цьогорічна подія Урочистого Святого Причастя в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася в неділю  19 червня 2022 р. До Причастя приступило 16 дітей.

Перед початком Божественної Літургії  отець парох Іван Галушка здійснив чин відновлення хресних обітів, а опісля батьки благословили своїх дітей.   

Владика Аркадій Трохановський відслужив Божественну Літургію у співслужінні з  протосинкелом о. Іваном Галушкою – парохом, о. Станіславом Тарапацьким та о. дияконом Богданом П’єтночкою.

Владика Аркадій, звертаючись до дітей, зокрема наголосив: «Сьогодні Ісус Христос запрошує кожну дитину, щоби йшла за Ним. Запрошує, щоби відкрити для себе щось найважливіше, що дарує нам сам Ісус Христос.  Чимало людей не вміло прийти до Ісуса, тому що у них були інші плани. Сучасний світ однак потребує любові, яку дарує Ісус, як найважливішої цінності у світі».

Вокальний дитячий ансамбль «Сузір’ячко», з яким працює п. Дарія Булка-Бзіль, заспівав «Отче наш» і пісню під час Святого Причастя. Уроки релігії в парафії веде і підготувала дітей третього класу до Першої Сповіді і Урочистого Святого Причастя невтомна с. Оксана – Софія Ващур, СНДМ.

Спільно з дітьми, які приступили до Урочистого Святого Причастя свою першу річницю відзначило 11 дітей. На закінчення Божественної Літургії діти з Урочистого Святого Причастя отримали ікону Пресвятої Богородиці, а діти з річниці Святе Письмо.

На завершення свята діти та батьки подякували усім згромадженим у храмі за цей урочистий, гарний і радісний  день.

Ред. cerkiew.eu

                                                                                фото: Zbigniew Piszczakо

Categories: Katedra