У другу неділю після Зіслання Святого Духа в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці під час Божественної Літургії Владика Аркадій у своїй проповіді закликав до участі в прощі до Хшанова. Владика відзначив: „Запрошуємо усіх, щоби в найближчу суботу, 2 липня, взяли участь у прощі до Хшанова, яке з днем виселення українців з батьківських земель стало місцем надії. Єднало воно всіх виселених депортаційною акцією „Вісла”. Воно і сьогодні єднає нас, як духовенство та вірян новоутвореної Ольштинсько-Ґданської Єпархії та скріпляє єпархіальну спільноту».

Саме з цього місця б.п. отець митрат Мирослав Ріпецький підтримував вірних у вірі, надії та любові. Невтомно приймав паломників, які, як і колись приїжджали, так й сьогодні приїжджають до цього місця. Тут хрестили дітей, вінчалися, сповідалися й надалі відбуваються тут служіння. Все тому, щоби скріпити нашу віру. Отець став, як каже Євангеліє 2 неділі від. Св. Матея – рибалкою людей. До нього приходили, а він служив Божественну Літургію,  катехизував, голосив Боже Слово. У цьому місці знайшла також своє місце ікона Матері Божої Неустанної Помочі.

Нехай це паломництво буде запрошенням, щоби подякувати Богові за всі справи, яких ми досвідчили в нашому житті упродовж року, за припинення пандемії, про майбутній справедливий мир в Україні, щоби війна скоро закінчилася. Наше паломництво жертвуймо в наміренні подруж, родин, дітей, молоді, хворих, немічних, за нашу Єпархію та цілу нашу Церкву в Польщі та за незалежну Україну.

Порядок богослужінь у Хшанові:

  • 10:00 – Молебень до Богородиці;
  • 10:30 – Архієрейська Божественна Літургія;
  • посвячення води, ікони Матері Божої Неустанної Помочі;
  • процесія з іконою Матері Божої Неустанної Помочі;
  • нагода до сповіді.

Редакція: cerkiew.eu