Вийшов друком черговий випуск альманаху «Календар БЛАГОВІСТА 2021». Цьогорічний Календар – унікальне видання. У ньому відмічена дуже важлива подія в історії нашої Церкви у післявоєнній Польщі – утворення нової, Ольштинсько-Ґданської Єпархії та, що з цим тісно пов’язано, рівночасно й утворення Митрополії Української Греко-Католицької Церкви у Польщі. Ця подія, реалізації якої віряни УГКЦ чекали від років, разом з позначенням структур нашої Церкви на карті країни, відображена у шематизмовій частині видання.

На обкладинці Календаря 2021 поміщена ікона блаженного о. Миколи Конрада, яка знаходиться в церкві Успення Пресвятої Богородиці у селі Страдч Львівської області. У червні цього року наша Церква відзначатиме 80-ту річницю мученицької смерті Отця.

У публіцистичній частині Календаря, між іншими, надруковані матеріали про видатні постаті, роковини яких будемо святкувати у 2021 році; статті відносно поточних питань на майбутній Патріярший собор нашої Церкви, що до нього актуально активно підготовляємося; запис-розповідь про парафію та парафіян із Валча та околиць з нагоди 60-ліття заснуваня; поширений довідник про відомих дітей і внуків греко-католицьких священників та краєзнавчо-історичниа стаття про монументальне малярство видатного українського художника Модеста Сосенка у селі Підберізці на Львівщині.

«Календар Благовіста», друкуємо вже 29-ий раз. Це унікальне і неповторне видання. Не комерційне, підготоване повністю громадським способом небайдужими мирянами і священниками УГКЦ у Польщі. Розраховане воно передусім на збагачення знань про нашу Церкву сьогодні й в минулому, культуру та історію народу, заодно в материку, як і на поселеннях.

Видання доступне в парафіях УГКЦ у Польщі.

Categories: Błahowist