У зв’язку з утриманням епідеміологічних обмежень в Польщі через уряд звертаємося з проханням до всіх вірних Греко-Католицької Єпархії Ольштинсько-Ґданської про застосування цієї інструкції.

В днях 17-22 січня 2021 року запрошуємо до особистої молитви в наміренні о. Аркадія Трохановського – владики номіната, за духовенство і всіх вірних Ольштинсько-Ґданської Єпархії відмовляючи додатково молитву Отче наш, Богородице Діво і Слава Отцю і Сину і Святому Духові… Отців душпастирів від неділі 17 до п’ятниці 22 січня 2021 р. долучити у прохальній єктенії виголос:

                Ще молимося за Боже змилування, ласки, здоров’я й спасіння служи Божого ієрея Аркадія Трохановського – владики номінати нашої єпархії, щоб сповнялись добрі його прохання Господи, вислухай і помилуй.

                Ще молимось за скріплення віри, зростання в надії й жертвенности в любові, щоб наша спільнота духовенства й вірних Єпархії Ольштинсько-Ґданської удосконалювалась у святості, приносила рясні плоди духа Святого і свідчила по Його дію у житті кожного з нас, Господи, вислухай і помилуй.

В п’ятницю 22 січня 2021 року о годині 17.00 в Ольштинському Соборі буде правитись Велика Вечірня. Перед богослужіння відбудеться Чин Архиєрейського Найменування в якому о. Аркадій Трохановський у присутності Блаженішого Святослава Отця і Глави УГКЦ, владик, духовенства і вірних зложить визнання віри.

В суботу 23 січня 2021 року о год. 10.00 Архиєрейська Бочественна Літургія з чином єпископської хіротонії буде трансльована в прямому ефірі через польське телебачення (TVP3 Olsztyn, TVP3 Gdańsk, TVP3 Szczecin, TVP3 Gorzów Wielkopolski, TVP3 Wrocław i TVP3 Rzeszów) Також в соцмережах он-ліне на живо через YouTube Ольштинського Кафедрального Собору.

З огляду на обмеження пов’язані з пандемією до кафедрального храму у день свячень ввійдуть тільки особи, які задекларували свою присутність і підтвердили запрошення. Всіх вірних запрошуємо до спільної молитви з родинами у своїх домівках. Також просимо про зрозуміння , тому що обмеження є незалежними від організаторів.

Всіх учасників, які прибудуть на торжества просимо бути в храмі найпізніше о год. 9.45.

УВАГА!

Всіх присутність просимо про обов’язкове збереження всіх норм безпеки (відповідна відстань, маски, дезінфекція рук при вході).