Неділя 10 липня. Після відправлення Божественних Літургій, стала вона для учасників Синоду святом величного характеру.

Усі владики Синоду Єпископів УГКЦ, які цього дня побували на Лемківщині, зустрілися на Святій Горі Явір. Молебень до Богородиці очолив Владика Миколай Бичок з Мельбурн (Австралія) у свівслужінні владик: Архиєпископа-емерита Ігоря Ісіченко з Харкова, Владики Івана Кулика з Кам’янець-Подільської Єпархії, Владики Теодора Мартинюка – помічника Тернопілсько-Зборівської Архиєпархії, Владики Йосафата Говери – з Луцького Екзархату, Владики Йосафата Мощича з Чернівецької Єпархії та Владики Аркадія Трохановського з Ольштинсько-Ґданської Єпархії. Присутні були також отці з Краківсько-Криницького Деканату.

Владика Миколай, який виголосив проповідь, сказав, що це наша Небесна Мати, і саме до неї всім нам конечно потрібно приходити та не уставати в молитвах. Слово взяв ще Владика Теодор Мартинюк, який передав, зокрема, усім присутнім вітання від ієромонаха о. Якова Мадзеляна. Передав його свідчення про це місце, яке так важливе для мешканців Лемківщини. На закінчення, коротко, про історію Гори сказав Владика Аркадій Трохановський, а всіх присутніх наших єпископів представив прибулим до каплиці на молитву о. Григорій Назар.

Пізним пополуднем владики відвідали ще монастир Сестер Василіянок у Горлицях. Сестри прийняли достойних гостей вечерєю. Був тут час на підведення підсумок візиту на Лемківщині, а також  на розповіді про цікаві, приватні інформації про Святу Гору Явір. Пізним вечером владики повернулися до Перемишля, щоби тут, з понеділка, продовжувати синодальні засідання.

Редакція: cerkiew.eu

фого: Т. Жеплинський

Categories: Z życia UKGK