Агресія Росії в Україну спричинила, що треба по різному організувати вакації для дітей з України. Найважливіше, щоб відчули, що не самі а мають довкола себе людей, які спішать з допомогою. Ольштинсько-Ґданська Єпархія прийняла на вакаційний відпочинок групу дітей зі Школу танцю в Ірпіні. Але в тій групі є також діти з Бучи та Гостомеля, які бачили трагедію своїх рідних чи сусідів з тих місцевостей. Організаційний обов’язок вз’яла на себе греко-католицька парафія в Ілаві.

Усі діти в різному віці є членами художньої школи танцю в Ірпіні. Це школа, яка може похвалитися успіхами в Україні та в Європі. Десятидневний табір, це нагода побачити цікаві місця в Польщі та одночасно дуже серйозно працювати. Скрізь пандемію зайнятта відбувалися в системі онлайн, а тепер в час війни вдалося зібрати частину цього великого колективу – сказала одна з опікунок. Це для нас велике щастя, що можемо цей час провести в Ілаві. Тут почуваємося дуже добре і вільно можемо працювати з нашими дітьми – додала друга з опікунок.

У неділю 7 серпня вечером з дітьми та опікунами зустрівся владика Аркадій та парох Ілави о. Ярослав Ґостинський. Це був час на спільну вечер’ю та розмову. Діти отримали також подарки, які викликали у них велику радість.

Духовну опіку групі дітей надав парох о. Ярослав Ґостинський а організацийно-житлову його дружина Єлисавета.

Редакція: cerkiew.eu