У липні 2022 р. у Ґданську мала місце інтеграційно-освітня зустріч дітей. Зустріч відбувалася під кличем «Хвилю тримай». Відбулася за підтримки та сприянні Спілки Української Молоді з головним опікуном – організатором п. Оленою Демідас. У заході брали участь в основному діти, які прибули до Триміста зі Східної  України.

Кожен таборовий день був насичений різними заняттями і подіями – ранковий збір, молитва, катехиза, навчання пісень, спортивні заняття та інше. Учасники табору брали участь у богослужіннях в Санктуарію св. Володимира Великого Хрестителя Руси–України та слухали наук про молитву, як згадував отець парох, хоча би коротка молитва кожного ранка і вечора необхідна, щоби з Богом пройти кожен день, кожну хвилину – радісну чи сумну, але Бог завжди своєю пристуністю  освітлить щоденність і скріпить сили.

Про необхідність щоденної молитви дітям пригадуватимуть іконки Матері Божої Неустанної Помочі, які вони отримали на завершення зустрічей. Ікони позначені також емблемою Санктуарію Св. Володимира Великого, на якому знаходиться постать св. Володимира зображеного у пам’ятнику на Сквері Хрещення Руси–України перед конкaтедральним собором. Цей пам’ятник пригадє, що всі ми – спадкоємці Святоволодимирового хрещення, нагадує про понад тисячиліттню історію Київського Християнства та понад тисячиліттню історію державності України, якої День вперше ми святкували саме цього року у день Св. Володимира (28.07 – День Державності України) і на тих основах належить будувати свою неповторну тотожність.

Св. Володимира з постамента перед храмом символічно стежив за дітьми, що проводили заняття на сквері, але всі молилися, щоби і стежив за ними у повсякденному житті і «був великим опікуном і заступником у небі, як був (…) печаливим князем на землі»  під Покровом Пресвятої Богродиці.

З кінцем липня почався черговий збір речей при храмі св. Вартоломея і Покрови Пресвятої Богородиці на потреби дітей України, який триватиме до останнього дня серпня поточного року. Цього разу збираємо речі потрібні дітям до школи. Координатор заходу – п. Катерина Даньчишин. Збір коштів реалізується почерез пожертви на zrzutka.pl. Речі з попередніх збірок передано вже в Чернівці, Ірпінь, Харків, Фонд Pomagamy nie ziewamy.

Фотографії з табору:

з засобів СУМ та греко-католицької парафії у Ґданську.

www.cerkiew.gdansk.domiwka.info

Categories: Parafie