Слава Ісусу Христу!

З нагоди початку нового навчального року 2022/2023 вітаю усіх вас, учні, вчителі, катехити, працівники освіти та батьки. 

Вітаю учнів з усіх наших шкіл та пунктів навчання української мови. Зокрема вітаю учнів та вчителів з Комплексу Шкіл з Українською Мовою Навчання в Гурові Ілавецькому та Початкової Школи ім. Лесі Українки в Бартошицях.  Вітаю дітей та молодь з України, які змушені жорстокими обставинами, починають навчання в нових умовах. Бажаю Вам, щоб Ви почувалися серед нас якнайкраще та успішео здобували нові знання.

Починаймо цей новий навчальний рік з почуттям великого заангажування. Будьмо відповідальними щодо наших обов`язків, учнівських та вчительських. Бажаю учням та вчителям багато терпеливості та нових, творчих помислів. Бажаю вчителям, щоб ви стали авторитетами для своїх учнів у предметах, які викладаєте. Бажаю вам якнайкращих досягнень. Бажаю вам, щоби ваше зусилля, навчання та виховання молодих людей знайшло зрозуміння так серед учнів, як і їхніх батьків.

У щоденному життя намагаймося наслідувати найкращого вчителя, яким є сам Ісус Христос, який є Дорогою, Правдою та Життям (Ів. 14, 6).

На початок Нового Навчального Року для всіх вас, учні, вчителі та батьки випрошую світла Святого Духа, Божого благословення та опіки Пресвятої Богородиці.

Благословення Господнє на Вас!

† Владика Аркадій Трохановський

Єпарх Ольштинсько-Ґданський