Всечесні Отці, сестри-монахині, брати-монахи, дорогі віряни

Ольштинсько-Ґданської Єпархії

Словами тропаря з Утрені Пасхи сповіщаємо світу, Церквам, усім людям істину, що Ісус Христос воскрес, приніс нове життя та надію на перемогу добра над злом. Своїм Воскресінням заохочує кожного з нас будувати Його Царство, у якому володарює мир, любов та добро. Пасхальний час дає усім нам перспективу досвідчити нового життя, нового погляду на питання людини в сучасній дійсності. Дає шанс досвідчити питання непевності, в якій знаходиться сучасний світ та на ново оживлювати в нас діла любові та добра.

Нехай правда про Воскресіння всіх нас скріпляє у вірі, надії та обдаровує любов’ю. Нехай вчить бути сильнішими, відважнішими у щоденних викликах та перемагати зло і гріх, тому що Христос усе переміг. Він воскрес і разом з Ним воскресаймо кожного дня, щоби будувати світ, в якому любов усе переносить, усьому вірить, у всьому покладає надію, усе перетримує.

Хай Ісус переможець смерті буде для Вас джерелом ласк, сили, миру та відваги. Не бійтеся – мовить Христос; будьте веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі (Рм. 12, 11-12), змагайте до добра і добром перемагайте зло (Рм. 12,21) на Його славу. Нехай Воскреслий Христос, який є остаточним Переможцем смерті, всякого зла та темряви, дасть нам силу та кріпить наші серця спокоєм і миром, які всім нам тепер дуже потрібні.

Нехай слово надії та миру почує також Україна, щоби наступні свята Воскресіння Христвого святкувати на українській землі в мирі.

Бажаю усім Вам повних любові та мирних свят Воскресіння Ісуса Христа, багато здоров’я, надії, радості на кожний день та смачної Паски.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

† Аркадій Трохановський

Владика Ольштинсько-Ґданський

Ольштин, ПАСХА 2023 р.

Привітання-з-нагоди-Великодних-Свят-2023-р