Ольштин, 2021-07-28 р.

Число: 2021/191

Всечеснішим Отцям

Дорогим Братам і Сестрам –

Вірним Ольштинсько-Ґданської Єпархії

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі Брати і Сестри,

У Неділю Зіслання Святого Духа, в парафіях Ольштинсько-Ґданської Єпархії була вперше проведена фінансова збірка на потреби парафій, які будують чи ремонтують церкви, чи парафіяльні доми. На банковий рахунок Ольштинсько-Ґданської Єпархії вплинуло 18.064, 00 зол.

Гроші зі збірки, які знайшлись на єпархіальному банківському конті, передано згідно з призначенням парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Ольштині. Маю надію, що зібрані та переказані гроші допоможуть завершити будівельні праці в нашому Соборі в Ольштині.

Дорогі у Христі сестри і брати!

Дякую всім Вам за зрозуміння та підтримку міжпарафіяльного фонду взаємної допомоги.  Парафії, які будують парафіяльні церкви та приміщення найчастіше мусять числити виключно на свої власні сили. Кожна, навіть найменша допомога приближує хвилину завершення будови своєї святині та дає відчути, що вірні з інших парафій є солідарними у труді будування чи ремонту. При цьому потрібно нам усвідомити, що будова власної церкви в одній парафії остаточно скріплює цілу нашу Церкву та громаду у єпархії та митрополії.

За всі Ваші пожертви хочу ще раз від себе,  але головно в імені парафії, яка отримала допомогу скласти щиру подяку. Щире спаси Боже!

Прошу також у майбутньому, в міру своїх можливостей, чи то спільно, як парафії, чи через індивідуальні пожертви, пам’ятати про потреби зв’язані з будовою, чи ремонтами храмів та домів у наших парафіях.

Нехай Господь щедро винагородить Вашу жертвенність, а Пресвята Богородиця нехай оберігає Вас своїм омофором.

Благословення Господнє на Вас!

                                                       + Аркадій Трохановський

                                                       Владика Ольштинсько-Ґданський