У п’ятницю, 9 березня 2022 р., в день віддання празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці почалися духовні говіння, яких завданням є підготови вірних нашої Церкви до свята Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Після двох років перерви, спричинених пандемією коронавіруса, можна було повернутися до традиційної форми говінь, тобто тридневих реколекцій. Це вже традиційний звичай, практикований в наших парафіях від років. У цьому році, на запрошення пароха Ольштина о. Івана Галушки, до парафії приїхав з науками о. Богдан Круба з Варшави, з парафії блаженного о. Миколая Чарнецького ЧНІ.

Провідною темою наук о. Б. Круби, це було Слово Боже в нашому житті. Отець реколектант поділив науки на три частини: 1 – Як Бог представляє себе;  Як входить в наше щоденне життя; Як розуміти його слово в час війни. 2 – Якщо людина відповідає на це запрошення, тоді що ж робить з цим словом. 3 – Вкінці, як спільнота, тобто Церква, відповідає за проповідування Божого Слова. У змістовних накуах о. Богдан Круба навів чимало прикладів та показав, що людина не завжди вміє добре відповідати на голос Господа Бога. Сьогодні потрібно зрозуміти, що тільки Слово Боже приносить потішення та показує правду про життя.

Час реколекцій, це не тільки слухання проповідей, але також нагода до сповіді. У Тайні Покаяння кожного дня в ольштинському храмі служили отці з Ольштинського та Елблонського Деканатів.

(редакція: cerkiew.eu)

фото: о. Б. С.

Categories: Katedra