У великодній Божественній Літургії до вірян та гостей нашої парафії зі словом звернувся опарох, о. Павло Старух ЧСВВ:

«Дорогі у Христі сестри і браття, щиро і сердечно всіх присутніх вітаю із найбільшим святом, яким є Христове Воскресіння В особливий спосіб вітаю громадян України, яким доводилося чи приходиться святкувати це свято на чужині, хоча між своїми.

Сумуємо й переживаємо події в Україні діється. Проте празник Христового Воскресіння закликає всіх нас до пасхальної радості, навіть у тому моменті де багато хто з мирян запитує, де є Бог. Дивлячися на це, що зустрічає невинних, можу відповісти, що Він є, Воскреслий Христос є в тому страждаючому народі. Людина страждає, але Він є біля неї ближче, Він діє через своїх священнослужителів, яким у Великий Четвер дав мандат здійснювати і приносити його особисто до кожного, хто Його потребує, на наші болі на наші страждання, на наш смуток, на наше горе є Воскреслий Христос, якого можемо прийняти у Святому Причасті.

Ісус Христос посилає своїх священнослужителів, щоби лікували рани, щоби допомагали, щоби служили тоді, де є така потреба – в тайні покаяння, давати тайну хворим, усім що в потребі. Послухаймо сьогодні, як ніколи, цих слів, які співаємо ХРИСТОС ВОСКРЕС ІЗ МЕРВИХ, СМЕРТЮ СМЕРТЬ ПОДОЛАВ І ТИМ ЩО В ГРОБАХ ЖИТТЯ ДАРУВАВ!

Найбільшим ворогом людини є людина сама для себе і проблема, щоби повністю з’єднатися з Воскреслим Христом. Сьогодні Христос є у Пасхальному святі, у Великодні звільняє нас з різних обтяжень, підносить нас, показує що є дім Небесного Отця, що наша мандрівка є непохитною. До певного моменту є мандрівкою, про яку не знаємо, коли закінчиться.

Празник, що його святкуємо, закликає всіх нас до Пасхальної радості, якої всім бажаю. Існує ворог, який хоче нас цієї радості позбавити, хоче нас відєднати від Господа, хоче нам показати, що Бог про нас не пам’ятає. Але навпаки, Він біля нас дуже близько. Хотів би побажати всім, щоби не тратити ні віри, ні надії ні любові, щоби ми розбагатіли Воскреслим Христом, як тут так і у вічності, щоби ніхто не відлучив нас від Божої любові.

Бажаю вам, попри різного роду труднощі, пасхальної радості, прислухаймося до того, хто Смертю смерть подолав, прислухаймося до того, хто залишив лік для нашого життя. У Великий Четвер Ісус знав, хто Його зрадить, знав що він народився і прийшов на цей світ і що має нам залишити по собі, знав що його чекає Велика П’ятниця і знав, що це не надовго

Бажаю вам сильної віри, Господь переміг Смертю Смерть своїм Воскресінням. Так само і Воскресне Україна!»

Парафія

Categories: Parafie