Петро Гардибала народився 11 липня 1910 р. в селі Ляшки Довгі Ярославського повіту в сім’ї Василя і Марії (з дому: Пік). Навчався в Перемиській чоловічій гімназії, а згодом в Духовній семінарії. Священничі свячення отримав з рук Владики Йосафата Коциловського 8 березня 1936 р. в перемиському соборі св. Івана Хрестителя.

Душпастирську працю почав о. П. Гардибала у Верхраті (Равського деканату), й продовжував у: Тудорковичах (Варязького деканату); 22 травня 1946 р. виїхав у рідне село Ляшки, де служив греко-католикам читану Службу Божу – за мовчазним дозволом місцевого римо-католицького священника.

У липні 1947 р., в рамках акції «Вісла» виселений з родичами в Ольштинське воєвідство. Душпастирював у парафіях латинського обряду на території Вармінської єпархії в містах: Нідзіца, Оструда, Добре Місто і П’єнєнжно.

Отець Петро Гардибала 6 липня 1958 р. відправив перші Божественні Літургії для греко-католиків у Доброму Місті та П’нєнжні. У 1961 р. виїхав до Канади. Душпастирював на парафіях Саскачевану. 1985 року вийшов на пенсію. Помер 21 листопада 2003 року у м. Йорктон, де й похований.

на основі:

«Духовенство Перемиської єпархії та

Апостольської адміністрації Лемківщини», Богдан Прах, Львів 2015