В четвер 08 червня в Моронґ відбулося Єпархіальне свято Родин. Заходи розпочались Божественною Літургією, котру очолив Кир Аркадій Трохановський. У проповіді Владика наголосив на вагомість недільної літургії та катехизи в розвитку дитини.

Літургію сослужили – о. Митрат Іван Лайкіш – синкел Єпархії, о. митрат Петро Ґаборчак, о. Богдан Костецький, о. Ігор Козанкевич, о. Роман Стороняк – парох місця. В таїнстві покаяння служили о. Іван Галушка – протосинкел Єпархії та о. Ігор Губач – канцлер Єпархії.

Після літургії голова катехитичного відділу о. митрат Іван Лайкіш проголосив лауреатів художнього конкурсу „Святі Таїнства”, а Владика вручив нагороди.

Після спільної фотографії учасники Свята перейшли на прицерковну площу де був приготований почастунок для всіх прибулих.

Черговою точкою дня була зустріч для батьків, котру вела психолог п. Олександра Козанкевич. Коли батьки були на конференції, дітьми займались аніматори, котрі вели гри та забави.

Великою атракцією для дітей був приїзд пожежної машини. Пожежники показали нутро машини та охолодили водною завісою дітей котрі в жарі дивились на це все. Діти мали змогу брати участь у презентації першої медичної допомоги.

Завершенням Свята був мініконцерт та спільне співання пісень.