У Перемишлі на черговому засіданні Синоду єпископів зібралися усі єпископи УГКЦ. Це перше відкрите засідання після пандемії.

У середу 6 липня 2022 р. напередодні урочистого відкриття Синоду Єпископів УГКЦ архієреї помолилися Молебень до Святого Духа, який очолив Глава і Батько УГКЦ Блаженіший Святослав Шевчук. Від 7-15 липня 2022 року будуть відбуватися засідання  Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

Після Молебня до Святого Духа відбулося складання синодальної присяги і перенесення Святого Євангелія до зали засідань. Присягу прочитав найстарший Єпископ на Синоді УГКЦ, владика Іван Мартиняк, єпископ-емерит Перемишльсько-Варшавської архиєпархії. Опісля до  зали, де відбуватимуться синодальні засідання, було урочисто перенесено Святе Євангеліє. За традицією, свічку і  Євангеліє несли наймолодші за єпископською хіротонією владики: владика Аркадій Трохановський, єпарх Ольштинсько-Ґданський, владика Микола Бичок, єпископ Мельбурнської єпархії Святих апостолів Петра і Павла, і  владика Степан Сус, єпископ Курії Верховного Архієпископа УГКЦ.

У четвер 7 липня о 10:00 – буде служитися Архієрейська Божественна Літургія в катедральному соборі Святого Івана Хрестителя.  Відбудеться прочитання Декрету та урочисте відкриття Синоду Єпископів. 

Тема Синоду: «Синодальність і соборність: досвід УГКЦ».

Редакція: cerkiew.eu

ФОТО: о. Богдан Степан,

Олександр Савранський 

Categories: Z życia UKGK