30 квітня 2023 р.,у неділю жінок Мироносиць, в греко-католицькій спільноті м. Плоцьк, відбулася зустріч жінок, що мешкають на цій частині Північної Мазовії. Божественну Літургію очолив єпископ Аркадій Трохановський у співслужінні з о.Богданом Костецьким та о. дияконом Богданом П’ятночко.

У проповіді Владика Аркадій сказа м. ін.: Жінки Мироносиці – це певен символічний образ, в котрому можемо впізнати християнських матерів, що були першими провісниками Євангелія для своїх дітей; монахинь, які відкупляють світ молитвами і жертвами; жінки, які служать Христові опікуючися хворими, літніми і немічними людьми. Ці жінки не потраплять на перші сторінки журналів чи на перше місце в теленовинах, але Бог зберігає для них перше місце в небі.
Сьогоднішня неділя, це особливе звернення уваги на місце жінки в сучасному світі. Християнство дивиться на жінку з повагою і захищає її гідність. Можна розповідати про багато свідчень, прикладів, спогадів, котрі можуть показати велич і шлахетність справжнього післаництва жінки.
«Російська агресія справила, що Україна стала великим шпиталем. Тому треба жінок мироносиць, щоб намащували олією наших поранених воїнів, дітей, а ми всі повинні стати лікарями душ і тіл.

Після Літургії владика Аркадій привітав усіх жінок, подякував за свідчення віри та збереження життя у цей важкий час російської агресії.

Після молитовної частини відбулися доповіді жінок: 1. Свідчення матері українського воїна – Юлія Малецька; 2. Жінка – берегиня українських традицій – Анна Яровенко; 3. Досвід в окупації. Вірші Херсонської Пташки – Анастасії.

В цьому ж часі на подвір’ї храму відбувалися інтеграційні забави для дітей. Для всіх присутніх був організований спільний почастунок. Цей захід відбувся за підтримки Ольштинсько-Гданської єпархії УГКЦ.

Прес-служба Ольштинсько-Гданської єпархії

Categories: Parafie