Багатолітньою традицією при парафії св. Дмитрія в Лемборку є проведення спільного Святвечору перед торжеством Богоявлення Господнього. Винятком не був і поточний рік.

05 січня в Домівці в приміщенні міського гуртка Об’єднання українців в Польщі зібралися парафіяни, українська громада та представники міської та районної влади, котрі щороку є запрошені на даний захід.

На урочистій події були присутні бурмістр Лемборка п. Вітольд Намишьляк, староста Лемборського повіту п. Аліція Зайончковська, голова Поморського відділу Червоного Хреста п. Патрик Б’янга, парох санктуарію св. Якова Апостола о. Роберт Волинєц,  п. Даніель Надворскі, директор початкової школи номер 8 в Лемборку, при котрій діє міжшкільний пункт навчання української мови і релігії та багато інших гостей.

На початку Святвечора адміністратор парафії о. Олег Гриців привітав усіх присутніх та подякував владі міста та району у сприянні різних ініціатив парафії та української громади, зокрема у підтримці різних проєктів у допомозі українцям , котрі опинилися в даному регіоні у часі війни.

Присутні поділилися просфорою, складаючи собі взаємні побажання.

Слід зазначити, що на свято завітало рекордна кількість осіб за увесь час проведення цього дійства, а саме близько 80 осіб.

Під час Святвечора поза спільною колядою, перед присутніми виступив місцевий хор, котрий представив невеличкий концерт колядок.

Свято мало піднесений та торжественний характер, котрий доцінили усі присутні.

о. Олег Гриців

Categories: Parafie