ПЛОЦЬК.
У місті Плоцьку, де більшість вірян складають тимчасово переміщені українці через війну з України, чергові свята на чужині були пережиті з особливою надією та радістю.Першою надією є довгоочікуваний мир на рідній землі. А другою радістю і надією є те, що церковна спільнота, яка обʼєднує і тих, що вже давно живуть у Плоцьку, так і тих що приїхали втікаючи від війни, нині творять міцну релігійну спільноту і є перспектива росту під батьківською опікою нашого священника о.Богдана Костецького. Отцю Богдану вдалося поєднати у Христі братів і сестер як з Криму,так і з Піночі, Сходу та Заходу України в одну чудову українську родину.
Вперше Рідвяні колядки для мешканців Плоцька на СТАНІСЛАВУВЦІ виконав наш хор під керівництвом п.Наталії Костецької. Під бурхливі оплески публіки з викликами: «Мало» наші хористи завешлили свій виступ, поставивши перед собою домашнє завдання до вивчення нових творів.

20.01.2024р.
Сергій Овчаренко з Плоцька

МЛАВА
У м.МЛАВА,уже другий рік існує спільнота українців, що через війну на Батьківщині змушені перебувати тут у Польщі. Слід відзначити, що у МЛАВІ є і ті українці, що давно тут проживають, але до храму почали ходити з того часу, як сюди почав приїжджати священник з м.Бартошице о.Богдан Костецький. Не зважаючи на далеку відстань, священник щонеділі разом зі своєю сімʼєю приїзджав до нас, щоб уділити Св.Тайну Покаяння та відслужити Службу Божу. Дякуючи підтримці і організаторським здібностям п.Юлії Малецької, ми українці Млави, нині творимо досить чисельну церковну спільноту.
Як раніше Службу співала лише родина о.Богдана, то сьогодні уже самі вірні дуже гарно дають собі ради з церковним співом. Спільнота продовжує колядувати і на зібрані кошти маємо намір закупити необхідні речі потребуючим українцям в Україні.

20.01.2025
Млава, Василина Шептицька

ЦЄХАНОВ

Наша спільнота, є новоутвореною спільнотою українців біженців і тих, що прибули ще як не було війни до Цєханова у пошуках праці. Обʼєднав нас до молитви і розмов про єдність українців, незалежно хто якою мовою розмовляє і до якої церкви ходив раніше, чи взагалі не ходив, священник Богдан Костецький, що приїжджає до нас з м.ПЛОЦЬК. Щоразу нас більше приходить на молитву. Ці Різдвяні свята були набагато спокійнішими і радіснішими, як раніше. І все це завдяки тому, що маємо священника, який відправляє та пояснює нам Богослужіння. Фото вам вишлемо в додатку. Дякуємо Греко-католицькій церкві в Польщі та владиці Аркадію Трохановському, що дали нам священника.
Миру Україні, Подай Господи!

Пултуск. 19.01.24,
Павло Нечипур
( з Харкова)

ПУЛТУСК

Різдвяні Свята у нашій спільноті пройшли краще ніж у інші роки. Вже близько року нами духовно опікується о.Богдан Костецький , що доїзджає більше 100 км. в один бік з м.Плоцька. Дякуючи тому, що є Свята Літургія в нашому Східному обряді та на рідній ураїнській мові, ми українці почуваємо себе тут, як на Батьківщині. Лише війна і туга за рідним домом наводять сум і сльози на очі. Незважаючи, що наша спільнота ще дуже молода, але уже достатньо чисельна. Велика дяка для єпископа Аркадія з Ольштина, що прислав нам о.Богдана Костецького, який нас духовно окормлює. Цьогоріч ми мали нагоду і колядувати, і щедрувати, і причащатися та омиватися Йорданською водою. Слава Отцеві і Синові, і Святому Духові!
Нехай Імʼя Боже буде благословенне!

20.01.24, Марія Тимошенко
Пултуск

Матеріали та фото з Богослужінь у містах Північної Мазовії збирала Соломія Костецька

Categories: Parafie