У неділю 14 січня, в день віддання празника Богоявління Господнього в ольштинському Соборі з Вертепом виступили діти з місцевої парафії, які в цей спосіб продовжують традицію колядування.

Дітей підготували с. Франциска Саламашек зі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії та вчителькі з пункту навяання української мови. Діти звеселили нас своїми усмішками і захопили колядками. Сестра згуртувала біля 30 дітей, які передставили дуже оригінальний Вертеп. Маємо надію, що це спонукає також і інших батьків та дітей, щоб включитися в таку релігійно-артистичну діяльність в нашій парафії. Сьогодні потрібно використати кожний спосіб, щоб активізувати дітей, вчити співати та говорити українською мовою та активно включитися в діяльність спільноти. Тільки в такій спосіб можемо протидіяти асимілації.

На закінчення виступу зі словом до усіх звернувся Владика Аркадій, який подякував дітям, с. Францисці Саламашек та вчителям української мови. Після виступу кожна дитина отримала від Владики Аркадія подарунок.

Редакція: cerkieweu

Фото: парафія

Categories: Parafie