Соборчик духовенства гданського деканату Ольштинсько-Гданської Єпархії пройшов у четвер 21 березня 2024 року. Засідання відбулися у парафії св. Миколая в Желіхові (Циганку). Біля мощей св. Миколая отці помолилися молебень до св. Миколая, який очолив о. Павло Поточний – парох парафії. Опісля молитви отець розказав історію храму, який побудований у чотирнадцятому столітті. 

Після молитви отці відбули засідання у яких порушено теми, які стосуються душпастирського  життя деканату.

Між іншими обговорили документ що регулює поведінку та умови душпастирської праці з малолітніми особами в ольштинсько-гданській єпархії та статут молодіжного фонду. 

У засіданнях пропоновано душпастирські заходи з метою духового розвитку вірних, а також інтеграції. Одною з пропозиції стала тема вишколу і формації для чоловіків для церковного служіння і допомоги священникові при здійснювані святих таїнств. Такі вишколи і формаційні зустрічі можуть стати місцем для нових покликань до священичого та монашого сану. Доцільною групою є мужчини віком від 25 до 50 років

В часі соборчика отці запланували терміни великопостних реколекції і сповіді у парафіях деканату і проаналізували події з душпастирського календаря єпархії. 

На завершення о. Павло Поточний показав отцям старовинні літургійні книги, які вневдовзі у парафії в Циганку будуть демонстровані на історичній виставці. 

опп.