У IV неділю Великого Посту, 14 квітня 2024 р. українську спільноту у Вейгерові відвідав Владика Аркадій Трохановський.

Заснування греко-католицької спільноти у цьому кашубському місті сягає 2019 р., коли-то душпастирством займався о. Олег Гриців з Лемборка. Це були початки, але так вже реально спільнота заіснувала від Пасхи 2023 р. До  околиць Вейгерова прибули біженці з України, які потребували душпастирської опіки. З доручення Владики Аркадія спільнотою заопікувався о. Миколай Делінккевич. Так, отже, майже рік, як віряни щонеділі зустрічаються на спільній молитві.

На початку Божественної Літургії Владику Аркадія привітали діти.
Під час проповіді правлячий єпископ Ольштинсько-Гданської Єпархії звернув присутнім увагу на потребу плекання віри в Бога незалежно від умов життя. Віра в Бога допомагає долати труднощі та підтримує людину, яка може жити вірою, надією та любов’ю. Кожного дня треба просити Бога, щоби скріпляв нас, щоби ми не падали духом, щоб ми не були зневіреними людьми. Тут потрібно пам’ятати про піст та молитву, які допомагають перемагати гріх та зло.

На закінчення літургії присутні в храмі помолилися в наміренні припинення війни та за мир в Україні.

Після Божественної Літургії відбулася зустріч «на солодко». Місцеві жінки підготували зустріч, на якій можна було познайомитися з собою, порозмовляти на різні теми. У зустрічі взяв також участь о. Олег Гриців з Лемборка, який розповів про початки свого служіння у Вейгерові. Натомість Владика Аркадій розповів про можливості допомоги Україні Карітасом Ольштинсько-Ґданської Єпархії.

На закінчення відвідин у Вейгерові Владика Аркадій та отці відвідали латинського пароха, який приймає у храмі спільноту греко-католиків.

Запрошуємо всіх наших вірян з околиць Вейгерова до участі в Божественній Літургії щонеділі в год. 13:00.

pед. www.cerkiew.eu

ФОТО: cпільнота у Вейгерові

Categories: Parafie