У суботу 27 квітня 2024 р. духовенство, сестри-монахині із Згромадження Сестер Служебниць з Ґданська, а також віряни та молодь з різних парафій Ґданського Деканату молилися за прининення війни та мир в Україні. Молитву очолив Владика Аркадій Трохановський, який на початку врочистості відзначив: «Сьогодні ми усі, з різних наших парафій, зібралися тут, щоби спільно занести молитовні прохання до Господа Бога. Нашою молитвою буде особлива молитва – це Хресна Дорога. Сьогодні маємо також Лазареву суботу і в храмах читали ми фрагмент про воскресіння Лазаря. Це означає, що перед нами Страсний Тиждень, який має запровадити нас через Хресну Дорогу Ісуса Христа, терпіння, біль та смерть до Воскресіння. Сьогодні єднає нас особливе намірення, молитва за припинення війни та щоби настав мир в Україні. Молимося також і за тих, хто нас ненавидить, хто не любить українського народу. Молимося також і у всіх наших особистих наміреннях. Нехай мова молитви нас єднає у цьому особливомо місці».

Хресну Дорогу з хрестом провадила молодь з Ґданська, а при кожній каплиці Калварії представники окремих парафій читали підготовані тексти.

На закінчення зустрічі й молінь Владика Аркадій прочитав проповідь та подякував усім вірянам, священникам, молоді за присутність, за участь у спільній молитві з проханням про припинення війни та мир,  коли агресор вийде з України, за організацію та підготування текстів, які були зачитані під час Хресної Ходи. Подякував також Сестрам Служебницям, які піддали думку спільної молитви. Подякував також о. Миколі Делінкевичу, який від Пасхи минулого року очолює спільноту у Вейгерові.

Маємо надію, що дана зустріч може стане початком нової традиції спільної молитви у Ґданському Деканаті.

Ред. www.cerkiew.eu

фото: с. Олена Манькут ССНДМ