У неділю перед Богоявленням, 16 січня, з душпастирським візитом до греко-католицької парафії в Сушу прибув Ольштинсько-Ґданський Владика Аркадій Трохановський. Суш, це одна з менших парафій нашої Єпархії. У Божественній Літургії взяли участь 24 особи. Парафія немає своєї святині. Користується римо-католицькою святинею під покровом св. Розалії.

Перед літургією Владику Аркадія привітала делегація місцевих вірян. За храмовим престолом, разом з Владикою, співслужили: о. митрат Петро Ґаборчак та о. диякон Богдана П’єтночка.

Владика Аркадій у проповіді згадав, м. ін., про те, що у сьогоднішньому важкому часі пандемії всі ми потребуємо глибокої віри та присутності у нашому житті Бога. Владика заохочував нас усіх до присутності на літургії у Божому Храмі, до відновлення нашої духовної спільноти. Цю же спільноту ми повинні будувати разом – єпископи, священники та миряни. Тільки в цей спосіб знайдемо тут своє місце, як у спільноті віруючих людей. Церква проповідує Добру Новину. Це новина доброго слова, повного любові, культури та милосердя. Це також і радісна новина, тому вміймо тішитися життям, реалізуймо життя, що буде переповнене добрими ділами, вміймо бути людьми надії та оптимізму.

Владика Аркадій привітав усіх з Новим Роком бажаючи простого, звичного року, багато здоров’я, щастя, радості, миру, та щоби відійшли від нас всі обмеження, щоби ми могли бути ближче себе.

На закінчення літургії парох, отець митрат Петро Габорчак висловив радість від візиту Владики та подякував за присутність між нами. Після літургії відбувся урочистий обід, за присутністю також представників парафіяльної ради. Візит Преосвященнішого Владики був для невеликої спільноти суттєвою підтримкою і підкріпленням.

(ред. cerkiew.eu)