Від 30 березня до 2 квітня, у Банях Мазурських в парафії Святого Миколая, та Круклянках парафії Святого Священномученика Йосафата на запрошення отця-пароха Павла Старуха ЧСВВ, відбулися Великопосні Реколекції, які провадив ієромонах о. Теодосій Янків ЧСВВ.

Реколекції проходили про «Покликання та духовне життя св. Йосафата Кунцевича, який був чудовим зразком молитви та жертвенності» реколектант мав на меті спонукати слухачів до переосмислення свого духовного життя, своїх стосунків з Богом, а також закликали до покаяння та навернення.

Протягом чотирьох днів парафіяни здійснювали духовну мандрівку, що була покликана привести їх до обіймів нашого Небесного Отця.

Першого дня реколекцій було про те як Св. Йосафат показує нам своїм прикладом про своє духовне глибоке молитовне життя, віру, надію, любов, та самовідречення – дали поштовх і стали основою його апостоляту між людьми. Хто читає Боже Слово – молиться, той мимоволі має добрий вплив на всіх тих, що є довкола нього. Ми повинні Богові довіряти,  щоб довіритися треба пізнати Бога а пізнати ми можемо тоді коли читаємо Слово Боже.

Другого дня своєї духовної мандрівки вірні почули науки на теми чистоти, гріха, совісті. Наголосив на тому, що ми повинні зберігати чистоту душі, там де є гріх там смерть, кожна людина має схильність до гріха але і в кожному є совість, тільки ми маємо два вибори: послухати або не послухати своєї совісті яка промовляє у нашому серці.

Третього дня реколекційних наук було сказано про те, що Христова Церква є справжньою дорогою яка веде до спасіння. Святий Йосафат, як і сотні знаних та незнаних наших свідків Христа XX століття, є мучеником за єдність Христової Церкви. О. Теодосій  наголосив на тому, що ми єднаємося у Святих Тайнах покаяння та Пресвятої Євхаристії також на тому, що батьки є головним зразком для своїх дітей у молитвах та читанню Божого Слова, вчити християнського життя у спільноті Церкви.

В останній день реколекцій було сказано, що Св. Йосафат, як священник і єпископ підкреслював та наголошував брати участь у Святій Літургії, важливість Служби Божої у нашому Християнському житті є те, що ми мусимо завжди пам’ятати,  що ця  Божественна Літургія, Свята Тайна Євхаристії є головна вершина нашого християнського життя. Реколектант сказав такі слова які ми повинні запам’ятати «Балаженний той, що колись буде їсти хліб у Царстві Божім», розповів про притчу весільний бенкет, вечеря слави вічної означає поживу, у якій святі спільно будуть насичуватись огляданням Бога, Господь запрошує усіх але не всі відгукуються на Його запрошення.

Оскільки кожного дня вірні мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння, то цього дня кожен присутній міг прийняти Спасителя у Пресвятій Євхаристії.

На завершення отець реколектант зачитав молитву до Св. Йосафата, поблагословив усіх вірних, які отримали повний відпуст та покропив свяченою водою.

Ієремонах Павло та молодші і старші парафіяни подякували о. Теодосію ЧСВВ, за спільну молитву, духовий провід в часі реколекцій, служіння тайною покаяння та усі науки.

 с. Мирослава Гнилиця Згр. Св. Йосифа ОПДМ

                                            Фото: Євгена Ноґі

Categories: Parafie