«Українці у цей понеділок 25 грудня 2023 р.Б., вже відзначили по новоюліанському церковному календарю одне з великих свят – Різдво Христове.

Різдво — одне з головних християнських свят, що знаменує народження Ісуса Христа у Віфлеємі. За християнським переконанням, Ісус був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. День його народження поділив історію на «до» і «після»: з цього моменту почалося сучасне літочислення — «наша ера».

Так і у Банях Мазурських парафії Св.Миколая відсвяткували це Велике Свято, у неділю парох Отець Павло посвятив просфори які виготовили сестри Святого Йосифа ОПДМ, парафіяни могли взяти просфорки до своїх домівок, щоб поділитися за родинним столом. В понеділок на саме Різдво Христове була відправлена надвечіря з Литією, після Святої Літургії відбулося мировання. А у вівторок на коляду традиційно діти та молодь студенти виступили вертепом. Іреємонах о. Павло привітав усіх з ім’янинами в особливий спосіб с.Йосифу з днем Ангела, також склав слова подяки для учасників які брали участь у вертепі. Парафіяни доцінюють працю сестер та в цей самий день привітали з днем їхнього Празника Св. Йосифа.

Categories: Parafie