У п’ятницю, 19 квітня 2024 р., в ольштинському соборі Покрови Пресвятої Богородиці почалися духовні говіння, яких завданням є підготувати вірних нашої Церкви до свята Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Це вже традиційний звичай тридневих реколекцій, практикований в наших парафіях від давніх років. У цьому році, на запрошення пароха Ольштина о. Івана Галушки, до парафії приїхав з духовними науками Катовицький декан о. Симеон Янковський зі Згромадження Отців Августіянів з Вроцлавсько-Кошалінської Єпархії.

Провідною темою наук о. Симеона було питання віри та ким сьогодні для мирянина є Ісус Христос. Це питання важливе, тому що воно також допомагає нам, як християнам, ставитися до життя. У змістовних накуах отець реколектант навів низку прикладів та показав, що людина не завжди вміє добре відповідати на голос Господа Бога. Сьогодні потрібно зрозуміти, що тільки Слово Боже приносить потішення та показує правду про життя. Забуваємо цю істину, що Ісус Христос є тим, який справді зцілює наші рани. Під час наших зустрічей були також науки для дітей і молоді.

На закінчення реколекції у V неділю Великого Посту Божественну Літургію очолив Владика Аркадій Трохановський, а віряни ольштинської парафії подякували за виголошені нуки та спільно проведений час.

Час реколекцій, це не тільки слухання проповідей, але це також нагода до сповіді. У Тайні Покаяння кожного дня в ольштинському храмі служили отці з Ольштинського Деканату.

(редакція: cerkiew.eu)

фото: І. Курій

Categories: Katedra