Українська Греко-Католицька Церква пропонує під час Великоднього посту проводити духовні реколекції – кількаденний період посвячень духовній віднові через молитву, конференції, сповідь та причастя – своєрідний перегляд „колекції думок”, та зосередження вірян не на матеріальних потребах, а на духовному очищенні.

17-20 квітня 2024 р.Б. у  парафії св. Миколая Банях Мазурських та парафії св. Йосафата Круклянках відбулися чотириденні реколекції які проголосив о. Богдан Кішко.

 Розпочинаючи першу науку реколектант наголосив на тому, що Слово Боже живе і діяльне, тому, бажаючи осягнути славу Воскресіння Христового, покликані ми пронести і свій хрест, покликані ми покаятись у надуживаннях і явних гріхах промовляючи «Господи помилуй.»

 У другій науці отець Богдан показав образ на якому було зроблене дерево «життя» з осколків російських ракет.  Наголосив на тому,  що наша зброя це є піст і молитва.

 На третій день було сказано про те, що подружжя є святим таїнством, у якому благодаттю Святого Духа чоловік і жінка в любові єднаються творячи «домашню церкву».

Остання наука була про Богородицю про те, що Вона відповіла Богові Так. Господь не може нас спасти без нашої згоди, щоб Бог міг ввійти у наше серце ми повинні дати згоду, виконуючи Його заповіді та ними жити.

Наприкінці духовних зустрічей Парох о. Павло Старух ЧСВВ висловив слова щирої подяки отцю – реколектанту за ті благословенні дні, проведені на реколекціях, та побажав майбутніх духовних звершень. Також склали слова подяки наймолодші та старші парафіяни. 

Categories: Parafie