Неділя 5 грудня 2021 р. в парафії Байори Малі була одночасно храмовим празником з нагоди свята Введення в храм Пресвятої Богородиці. У цей складний для всіх час парафію відвідав Єпарх Ольштинсько-Ґданський Аркадій Трохановський.

Перед Божественною Літургією Владику Аркадія та прибулих на празник отців привітали парох о. Дарій Ґлінєвич, діти та представники парафії.  У літургії співслужили: о. ієромонах Ігор Гарасим ЧСВВ з Кентшина, о. Мирослав Підлипчак ЧСВВ з Кентшина та о. диякон Богдан П’єтночко. У Тайні Покання послужив о. Василій Кепещук ЧСВВ з Венґожева.

Владика Аркадій Трохановський у проповіді сказав м. ін.: Переживаємо Різдвяний Піст. Це радісний час підготування до приходу Ісуса Христа. Отже, добра нагода відсвіжити собі свідомість своїх батьківських обов’язків.

Папа Франциск у катехизі на початок Різдвяного Посту нагадав: „Молитва розпалює наші серця, особливо тоді, коли ми зневірені, коли немає у нас ентузіазму. Молитва відроджує нас та провадить до Бога. Притаманною рисою Різдвяного Посту є чування у молитві. Не занедбуймо молитви, навіть тоді, коли ми дуже втомлені, запрацьовані. Нехай у цьому допоможе нам коротка Ісусова Молитва: Ісусе Христе сину Божий помилуй мене грішного. А тоді наші душі будуть уважні до всього, що ми робимо! В Книзі Приповідок Старого Завіту маємо таке речення (4,23): «З великою увагою бережи своє серце, тому що у серці, життя має своє джерело». Треба берегти своє серце від злого, тобто треба чувати, чувати на молитві.”

Загляньмо до молитовника, де знайдемо прекрасні молитви батьків за дітей, в тому числі і Митрополита Андрея Шептицького, якому так залежало, щоби було як найбільше святих, українських родин.  Нехай це спонукає нас, щоби трохи більше часу присвятити молитві. А можливо буде також бажання, щоби в дні, до яких приписаний особливо піст, також визначити собі намірення, в якому будемо постити. Це нас тільки духовно може збагатити. Намагаймося, щоби усе, що робимо, нас єднало. Допомагаймо собі, щоби ми були сильні нашими родинами. А тим, який нас проводить і єднає, нехай завжди буде Ісус Христос.

Після літургії у храмі Введення в храм Пресвятої Богородиці гості, що прибули на празник, отримали солодкі подарунки від парафіян. Другою частиною храмового свята став спільний обід для усіх парафіян.

(ред. ВАТ)

foto: FB Parafia Ofiarowania Najświętszej Marii Panny w Bajorach Małych